Potaje - fazolovočočková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 vepřové kosti (po vykostění krkovice)
1 hrnek čočky
1 hrnek černých fazolí (originál užívá černé, ne červené či barevné, ale jde to i z nich)
1 Masox
1 PL polévkového koření
1 zelená paprika
1 cibule
3 stroužky česneku
1 PL kečupu či rajského protlaku
olej
1 PL Solamylu
ocet
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čočkou a fazole propláchneme a dáme vařit spolu s kostmi, masoxem, polévkovým kořením a stroužkem česneku do 2l studené vody (tlakový hrnec - 40 min., obyčejný hrnec - 70-90 min.).

  2. Na pánvičce osmažíme nadrobno osmaženou cibuli, kostičky papriky a plátky česneku, přimícháme kečup či protlak, zředíme 1/2 hrnkem vody.

  3. Kosti z luštěnin vyjmeme a obereme maso, do polévky přidáme směs z pánvičky, zahustíme Solamylem rozmíchaným v 1/2 hrnku vody, provaříme, vrátíme kousky masa.

  4. Dosolíme podle chuti, přidáme 1-2 PL octa - polévka by měla být lehce navinulá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!