Postřižinské kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2,5 kg kuře
pažitka
majoránka
tymián
0,5 l Postřižinské pivo
3 dl kuřecího bujónu nebo vývaru
hrubozrnná mořská sůl
150 g máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do hmoždíře si nasekáme všechny bylinky ve stejném poměru a přidáme hrubou mořskou sůl. Utřeme tak, aby vznikla voňavá zelená pasta, a přidáme ke konci lžíci olivového oleje.

  2. Kuře naporcujeme a do každé porce vložíme pod kůži kuřete klínek másla. Všechny porce poté bohatě potřeme bylinkovou směsí, poklademe kousky másla a vložíme do připraveného pekáče.

  3. Kuřecí porce podlijeme pivem a kuřecím vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme při 180°C cca 90 minut z toho posledních 15 minut odkryté, aby vznikla křupavá kůrka.

  4. Po upečení šťávu přelijeme do malého hrnce. Přidáme lžíci hladké mouky pro zahuštění a lehce provaříme cca 10 minut. Na závěr vložíme větší oříšek másla pro zjemnění. Podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!