Pórková roláda na zeleninovém soté

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
1 velký tlustý pórek
1 balíček mražené zeleninové směsi
3 plátky másla
3 plátky anglické slaniny
3 plátky tvrdého sýru
1/2 balíčku provensálského koření
trochu grilovacího koření
sůl
pepř
4 dcl mléka
1 polévková lžíce hladké mouky
voda na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Pórek omejeme a do půlky rozříznemé do délce.

  2. Rozdělíme na pláty, znovu promejeme, protože u velkého pórku je hlína vevnitř. Kuřecí prsa prořežeme na plocho na roládu.

  3. Plátky pórku poskládáme vedle sebe, na ně dáme kuřecí maso. Okořeníme grilovacím kořením a trochou provensálského koření.

  4. Do středu dáme trochu zeleninové směsi a zabalíme do rolády. Omotáme potrav. nití.

  5. Do pekáčku dáme zbylou zeleninku, okřeníme provensál. koření, osolíme jen trochu, přidáme plátky másla.

  6. Na zeleninu dáme roládu, na roládu slaninu a sýr, posypeme kořením a podlejeme deckou vody. Dáme péct do trouby na 200°C 20-25 minut, pak odklopíme a deset minut pečeme na kůrčičku.

  7. Roládu vyndáme z pekáčku. Přendáme na sporák a provaříme.

  8. Zahustíme moukou s vodou, podlejeme mlékem a provaříme. Pokud bude husté podlejeme vodou.

  9. Osolíme až nakonec. Hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!