Pórková polévka s kroupami, celerem a mrkví

Recepty, Polévky

Suroviny

1 jarní cibulka
1 menší pórek
1 PL řepkového oleje (másla)
50 g krupek
1 hřebíček
muškátový květ
sušený libeček
150 g celeru nahrubo nastrouhaného
100 g mrkve nahrubo nastrouhané
pažitka
sůl
mletý pepř
sušený medvědí česnek
voda nebo vývar
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku omyjeme, pokrájíme na kostičky a na oleji (másle) ji necháme zesklovatět. Přidáme propláchlé a osušené krupky, mícháme chvilku a pak podusíme.

  2. Přidáme hřebíček se špetkou usušeného libečku a medvědího česneku, zamícháme a vše zalijeme horkou vodou, vývarem a vaříme na mírném ohni cca 25 minut.

  3. Očištěný pórek pokrájíme na kolečka, celer a omrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme.

  4. Přidáme vše do polévky a povaříme ještě dalších 15 minut. Osolíme, opepříme a zdobíme nakonec na talíři zakysanou smetanou. Nezahušťujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!