Pórková polévka s cizrnou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší pórek
plátek másla
1 hrst cizrny
menší hrst krupičky
2 vejce
1 cibule
kuřecí vývar
sůl
brambory (měla jsem vařené zbylé)
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme cizrnu, cibuli s pórkem nakrájíme, osmažíme na másle a přidáme k téměř měkké cizrně a ještě dáme pokrájené brambory na menší kousky, nebo je pak rozmačkáme.

  2. Přidáme krupici na zhuštění polévky, kuřecí vývar, osolíme, nakrájíme kousek zelené části pórku a pažitky na ozdobu.

  3. Nakonec rozšleháme vajíčka a vylijeme je pomalu do polévky, pak ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!