Pórková omáčka s vejci a kapary

Recepty, Omáčky

Suroviny

1/2 pórku
3-4 vejce natvrdo
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce kaparů
2-3 lžíce drobně nasekaného kopru (pažitky)
hrnek masového vývaru
hrnek mléka+podle potřeby na zředění
50 ml smetany
2 kuličky nového koření
sůl
pepř
pár kapek z citronu
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme studeným vývarem a mlékem. Přidáme koření a vaříme cca 15 minut. V průběhu mícháme a zředíme podle potřeby.

  2. Po uvaření přidáme kapary a smetanu. Povaříme dalších asi pět minut a přimícháme kopr nebo pažitku. Nakonec opatrně vmícháme nakrájená vejce a omáčku už jen prohřejeme. Dochutíme a podáváme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!