Pomerančový sorbet

Recepty, Ostatní

Suroviny

šťáva z 1-1 a 1/4 kg pomerančů, tedy dvou velkých a jednoho menšího
200 ml vody
210 g cukru krystal
1/8 lžičky soli
1 lžičku sušené citronové kůry
šťáva z 1/2 citronu
1/2 lžičky vanilkového extraktu
165 ml kokosového mléka s obsahem tuku 17-19%

Postup přípravy receptu

  1. Cukr dobře smícháme s vodou, měl by se zcela rozpustit. Pak zahřejeme a vaříme asi 5 minut. Při vaření už nemíchejte. Je to vlastně klasický cukrový sirup, který se dává třeba do míchaných nápojů. Obvykle se vaří v poměru 1: 1. Pak odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Pomerančovou šťávu smícháme s citronovou šťávou, kůrou, vanilkovou esencí a troškou soli. Vmícháme kokosové mléko. Přidáme cukrový sirup a dobře promícháme. Třeba i mixerem.

  3. Vlijeme do plastového boxu a vložíme do mrazáku. Po hodině pobytu v mrazáku směs promícháme vidličkou, kterou obrátíme a směs prohrabáváme. To opakujeme minimálně ještě dvakrát. Potřebujeme totiž drť. Můžeme mrazit přes noc. Na tu noc do mrazáku dejte už minimálně jednou rozbitou hmotu, lépe se s tím pak ráno pracuje.

  4. Podáváme s oplatkou nebo ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!