Pomerančový sorbet
Recepty, OstatníSuroviny
- šťáva z 1-1 a 1/4 kg pomerančů, tedy dvou velkých a jednoho menšího
- 200 ml vody
- 210 g cukru krystal
- 1/8 lžičky soli
- 1 lžičku sušené citronové kůry
- šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 165 ml kokosového mléka s obsahem tuku 17-19%
Postup Pomerančový sorbet
Postup přípravy receptu
-
Cukr dobře smícháme s vodou, měl by se zcela rozpustit. Pak zahřejeme a vaříme asi 5 minut. Při vaření už nemíchejte. Je to vlastně klasický cukrový sirup, který se dává třeba do míchaných nápojů. Obvykle se vaří v poměru 1: 1. Pak odstavíme a necháme vychladnout.
Pomerančovou šťávu smícháme s citronovou šťávou, kůrou, vanilkovou esencí a troškou soli. Vmícháme kokosové mléko. Přidáme cukrový sirup a dobře promícháme. Třeba i mixerem.
Vlijeme do plastového boxu a vložíme do mrazáku. Po hodině pobytu v mrazáku směs promícháme vidličkou, kterou obrátíme a směs prohrabáváme. To opakujeme minimálně ještě dvakrát. Potřebujeme totiž drť. Můžeme mrazit přes noc. Na tu noc do mrazáku dejte už minimálně jednou rozbitou hmotu, lépe se s tím pak ráno pracuje.
Podáváme s oplatkou nebo ovocem.