Pomazánka z grilovaných paprik

Recepty, Pomazánky

Suroviny

4 grilované čerstvé papriky
200 g lučiny nebo pomazánkového másla bez příchuti
1-2 stroužky česneku
5 sušených rajčat naložených v oleji a nakrájených na drobno
čerstvá bazalka asi 3 větší lístky
pažitka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Papriky se můžou grilovat v troubě pod grilem, na grilovací pánvi, ale nejlepší jsou z toho venkovního grilu. Papriky se rozkrojí na půl a zakápnou olivovým olejem. Já je neloupu, tak grilujeme jen do změknutí. Kdo chce, nechá zapařit v mikrotenu a sloupne. Vychlazené se nakrájí na drobno a smíchají se zbytkem ingrediencí. Pomazánka se nechá uležet, aby se chutě propojily. Mažeme na opečenou bagetu nebo čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!