Pomazánka plná vitaminů, aneb netradiční léčivo

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2-3 Pl olivového oleje
3 kostky čerstvého droždí
pepř
sůl
koření podle sebe

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si rozpustíme 2-3 lžíce olivového oleje. Rozmačkáme do něj 3 kostky droždí a počkáme, až se droždí rozpustí. Zpočátku bude droždí tekuté. Ohříváme ho dál za stálého míchání na středním plameni.

  2. Přidáme špetku soli a pepře, můžeme dochutit ale námi nejvíce oblíbeným kořením nebo bylinkami. Když se začne tvořit kaše, stále intenzivně mícháme a poté směs odstavíme.

  3. Pomazánka by měla mít konzistenci paštiky. Chutí připomíná tavený sýr. Vychladlou pomazánku namažeme na čerstvý chléb a o dle sebe ozdobíme zeleninkou a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!