Pomalu pečené hovězí s bylinkami a sušenými rajčaty

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězího zadního
1 větší cibuli
porek asi 5 cm
rozmarýn
tymián
oregáno
čerstvá majoránka
hladolistá petrželka(množství bylinek si dá každý kolik chce)
6 sušených rajčat
2 PL olivového oleje
2 PL oleje ze sušených rajčat
podle potřeby hovězí vývar
50 g slaniny nebo špeku
sůl
citronový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou nebo špekem. Bylinky nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Prošpikované maso osolíme, opepříme, obalíme v nasekaných bylinkách, pokapeme olivovým olejem a necháme v lednici 2 hodiny uležet.

  3. V kastrolu rozehřejeme zbytek olivového oleje + olej z rajčat. Maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso vyndáme a uchováme v teple. Na výpeku z masa restujeme cibuli a pórek.

  4. Přidáme sušená rajčata, maso podle potřeby podlijeme vývarem a šoupneme do trouby, rozehřáté na 160°C. Pečeme asi 2 až 3 hodiny, záleží na troubě a hlavně kvalitě masa. Měkké maso vyndáme nakrájíme na plátky.

  5. Výpek rozmixujeme, je-li potřeba tak rozředíme vývarem, dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Příloha byla šťouchané brambory s čerstvou majoránkou a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!