Polévka z vařených vajec, bylinek a uzeného

Recepty, Polévky

Suroviny

5 vařených vajec
1 cibule
1,5 l vývaru z uzeného
200 g vařeného uzeného masa nakrájených na sousta
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpálíme trochu oleje a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Vejce nastrouháme na slzičkovém struhadle a na cibuli restujeme 3 minuty. Nemícháme, aby se vejce nepojily v jednu hmotu, ale potřásáme hrncem.

  2. Zalijeme vývarem i s kousky masa. Perlivým, jemným varem prohřejeme cca 6 minut. Vhodíme nasekané bylinky, vypneme a necháme 10 minut spojit chutě.

  3. Dokořeníme dle sebe, jelikož já použila už hotový, okořeněný vývar, dále jsem nekořenila. Výborný nápad, jak využít vařená vejce, bylinky a vývar dáme i dle svých možností. Ovlivnil mě recept Mirky, přidávám do podobných. Já dělala trošku jiným způsobem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!