Polévka z uzeného masa bez krup

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g uzené krkovice
2 l vývaru z uzené krkovice
1 mrkev
1 větší brambora (asi 300 g)
3 stroužky česneku
pepř
polévkové bylinky
majoránka
jarní cibulka
2 lžíce tuku z vývaru
máslo
dalamánek

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku, který jsme sebrali z vrchu chladného uzeného vývaru. Pečeme tak asi 6 až 8 minut. V závěru přidáme na plátky nakrájené 2 stroužky česneku, promícháme. Necháme dojít, pro česnek to stačí.

  2. Rozehřejeme vývar z masa a postupně pak přidáváme na kostičky nakrájenou mrkev, osmahnuté brambory a na kostičky nakrájené uzené maso.

  3. Na mírném varu necháme probublávat. Bramborám i mrkvi by to mělo stačit. Tak 25 minut. Přidáme ještě několik špetek polévkových bylinek a část nasekané jarní cibulky. V závěru pak přidáme ještě tak dvě špetky majoránky. Polévku necháme dojít.

  4. Na pánvi opečeme na másle na plátky nakrájený dalamánek. Před podáváním ho můžete ještě přejet stroužkem česneku. Kdo potřebuje volbu, podávejte dalamánky bez česneku a stroužek nechte vedle. Polévku podáváme s opečeným dalamánkem zdobenou nasekanou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!