Polévka z tapinamburů

Recepty, Polévky

Suroviny

70 dkg topinamburů
5 lžic pomerančové šťávy
2 lžíce másla
1 pórek
1 stroužek česneku
3 dl zeleninového vývaru
1,5 dl mléka
1,5 dl bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Tapinambury umyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy, vaříme dokud nezměknou (asi 20 minut). Po uvaření vyjmeme a oloupeme, a v míse rozmačkáme na kaši (vodu nevylívat, budeme ji potřebovat).

  2. Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme na kolečka nakrájený pórek a rozetřený česnek. Přidáme kaši z topinamburů, vývar, mléko pomerančovou šťávu a asi 1/2 l tekutiny, ve které jsme tapinambury vařili.

  3. Přivedeme do varu a ještě 3 minutky povaříme. Poté polévku rozmixujeme. Přendáme do hrnce a přidáme jogurt a vše ještě prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!