Polévka z krůtího krku

Recepty, Polévky

Suroviny

1 krůtí krk
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
zmražený hrášek
libeček (petrželka)
muškátový květ
sůl
voda
pepř
domácí hraška

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Po půl hodině dáme povařit omytou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme a pokrájíme. Zahustíme domácí hraškou, dochutíme pepřem, solí a zjemníme lžící másla.

  2. Povaříme, přidáme pokrájenou zeleninu a maso, zmražený hrášek a nasekané maso z krku. Zavaříme nudle. Dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Zdobíme libečkem nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!