Polévka z hlívy s vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g hlívy ústřičné
špetka kmínu
1 litr vody
máslo dle potřeby
1 lžíce hladké mouky
bujón nebo sůl
1 lžíce sýra Niva
sušená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a vrchovaté lžíce hladké mouky připravíme světlou jíšku. Hlívu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme jí do hrnce a zalijeme vodou, přidáme špetku kmínu a uvedeme do varu.

  2. Po 5 minutách vmícháme máslovou jíšku a vaříme dalších 15 minut. Polévku ochutíme bujónem nebo solí. Na závěr do polévky přidáme rozšlehané vejce.

  3. Necháme přejít varem a vsypeme rozdrobenou Nivu. Polévku dochutíme petrželkou, odstavíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!