Polévka z haluškové vody s houbami a Nivou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l vody po vaření halušek
velká hrst hub
120 g nahrubo nastrouhané Nivy
špetka pepře
špetka kmínu
sůl
1 gelový hovězí bujón
200 ml smetany na vaření (1 kelímek)
3 vajíčka
2 větší špetky sušeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Vodu po vaření halušek přivedeme k varu, přidáme houby. Lesní jsou lepší, ale i žampiony jsou dobré. Sušené houby musíme předem namočit. Necháme společně vařit do změknutí hub. Opepříme a okmínujeme.

  2. Přidáme hovězí bujón, nastrouhanou Nivu a smetanu. Chvíli povaříme, aby se chutě spojily. Přilijeme vajíčka (ne moc rozšlehaná, aby zůstaly větší kousky). Pokud je třeba, dochutíme a plotýnku vypneme. Do ještě skoro vroucí polévky přidáme sušený česnek.

  3. Na talířích sypeme petrželkou nebo pažitkou. Velkým jedlíkům můžeme do polévky udělat krutonky z chleba nebo housky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!