Polévka z čínského zelí

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g čínského zelí
250 g libového vepřového masa
2-3 lžíce oleje
sůl
cukr
1-2 lžíce sojové omáčky
1-2 lžičky solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, osolíme, přisladíme, zalijeme sojovou omáčkou a přidáme solamyl. Zlehka promícháme a necháme asi 1 hodinu marinovat.

  2. V hrnci nahřejeme olej, vložíme marinované maso a za stálého míchání osmahneme.

  3. Přilijeme asi 3/4 l vody a přivedeme do varu. Přidáme na tenké nudličky nakrájené čínské zelí a krátce povaříme. Dle potřeby ještě dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!