Polévka s uzeným a kroupami

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l hovězího vývaru
1 lžíce másla
1 cibule
1/2 hrnku krupek (střední velikosti)
150 g uzené krkovice
1 mrkev
1 brambora
1/2 kedlubny
1 stroužek česneku
trocha sekané petrželky
trocha sekané pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Na másle necháme zesklovatět cibulku.

  2. Přidáme na kostičky pokrájené maso a dobře propláchnuté krupky. Osmažíme, zalijeme vývarem a vaříme dokud krupky nezměknou (15minut).

  3. Zeleninu nakrájíme na kostičky. Tuto směs přidáme do polévky o něco později než kroupy, aby se zelenina nerozvařila.

  4. Ke konci přidáme prolisovaný česnek a polévku ozdobíme pokrájenou petrželkou a pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!