Polévka s růžičkovou kapustou

Recepty, Polévky

Suroviny

20 g sušených hub
2 cibule
400 g brambor
200 g mrkve
800 g růžičkové kapusty
300 g rajčat
1 lžíce másla
800 g uzeného masa
1 l uzeného vývaru
několik kuliček pepře
nové koření
2 bobkové listy
sůl
pepř
2 lžíce sekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme ve vodě. Cibuli na jemno nasekáme. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Rajčata křížem lehce nakrojíme a přelijeme vařící vodou, necháme je chvilku stát a potom lehce sloupneme slupku. Rajče rozkrojíme a lžící vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme na menší kousky.

  2. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Maso rozděláme na kousky a na másle ho orestujeme. Přidáme brambory a přelijeme vývarem. Vymačkáme přebytečnou vodu z hub, nakrájíme je na kousky a dáme do hrnce. Přidáme kuličky pepře a nového koření a bobkový list. Vaříme asi 15 minut. Potom přidáme mrkev s kapustou a vaříme doměkka dalších 15 minut.

  3. Z polévky vyjmeme maso a nakrájíme na kostičky. Spolu s rajčaty je vrátíme do polévky a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku ochutíme solí a pepřem a vyjmeme nové koření a bobkový list.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!