Polévka fazolková - bílé fazolky

Recepty, Polévky

Suroviny

cca 1/4 sáčku malých bílých fazolí
měkký salám nebo párek
brambory
masox
sladká paprika
majoránka
česnek
olej
cibule
hladká mouka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nejřív si uvařím fazolky, které jsem den předtím namočila do vody. Vařím je v papiňáku, od doby varu 20 minut.

  2. V jiném hrnci osmahnu na oleji cibulku, přidám salám na kostičky, zasypu sl. paprikou a zapráším tak 2 lžicemi hl. mouky.

  3. Podliju vývarem z masoxu a přidám brambory a uvařené fazolky.

  4. Vařím do změknutí brambor.

  5. Dochutím majoránkou a česnekem.

  6. Nakonec přidávám pažitku. Mám jí nasekanou v mražáku v dózičkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!