Polévka Dobračka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 hlávky kapusty
1 menší cibule
100 g kabanusu (já měla ostřejší)
1 vejce
2 menší hrstě krupek
šťáva z 1/2 citronu
1-2 lžíce mleté papriky
1 lžíce rajčatového protlaku (nebo jemného kečupu)
pažitka
1 kostička masoxu
sůl
malinko oleje
1 lžíce solamylu - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Na drobno nakrájenou cibuli si orestujeme v hrnci na oleji a paprice (tu jen chvilinku), přidáme nakrájenou kapustu a chvíli také orestujeme a mícháme, pak přidáme vodu a té dáme tolik kolik chceme porcí.

  2. Vhodíme masox,krupky a necháme vařit. Zatím si uvaříme vejce natvrdo, do polévky nalijeme citronovou šťávu, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a dál dáme nakrájený kabanus, dosolíme a nakonec nakrájené vejce a pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!