Polévka Dobračka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 hlávky kapusty
- 1 menší cibule
- 100 g kabanusu (já měla ostřejší)
- 1 vejce
- 2 menší hrstě krupek
- šťáva z 1/2 citronu
- 1-2 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku (nebo jemného kečupu)
- pažitka
- 1 kostička masoxu
- sůl
- malinko oleje
- 1 lžíce solamylu - nemusí být
Postup Polévka Dobračka
Postup přípravy receptu
-
Na drobno nakrájenou cibuli si orestujeme v hrnci na oleji a paprice (tu jen chvilinku), přidáme nakrájenou kapustu a chvíli také orestujeme a mícháme, pak přidáme vodu a té dáme tolik kolik chceme porcí.
Vhodíme masox,krupky a necháme vařit. Zatím si uvaříme vejce natvrdo, do polévky nalijeme citronovou šťávu, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a dál dáme nakrájený kabanus, dosolíme a nakonec nakrájené vejce a pažitku.