Polévka devatero koření s červenou čočkou

Recepty, Polévky

Suroviny

170 g rajčat (asi 2 střední)
½ středně velké cibule
1 polévková lžíce oleje
4 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
5 hlaviček hřebíčku
¼ lžičky anýzu
¼ lžičky římského kmínu
¼ lžičky mleté skořice
¼ lžičky mletého zázvoru
1 lžička mleté sladké papriky
na špičku nože mletého chilli
100 g dýně hokaido
60 g červené čočky
75 0ml horkého zeleninového vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízněte na špičce křížem a vložte do vroucí vody na necelou minutu, dokud se nezačne odlupovat slupka. Rajčata vyjměte a oloupejte. Nakrájejte na drobné kostky.

  2. Cibuli nakrájejte nadrobno. Dýni nakrájejte na malé kostky.

  3. Všechno koření vložte do hmoždíře a roztlučte najemno.

  4. V hrnci rozehřejte olej a cibuli orestujte dozlatova. Stáhněte plamen na minimum. Přidejte koření a míchejte asi 20 vteřin. Nesmí se vám koření spálit, aby nezhořklo.

  5. Přisypte rajčata a zamíchejte. Plamen můžete opět zesílit.

  6. Zalijte horkým vývarem, přidejte čočku s dýní a osolte. Vařte pod poklicí do změknutí asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!