Polévečka dobrota květákovo-cuketová s mletým masem

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 cukety (nebo vydlabané středy a konce před pečením)
1/2 květáku
250 g mletého masa
3 stroužky česneku
1 cibule
olivový olej
1 lžíce Vegety
zbylá rýže (nebo jiná zavářka)
libeček
pažitka
asi 2 lžíce hladké mouky
sůl
žampiony (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji v hrnci opečeme cibuli nakrájenou nadrobno a česnek na plátky do sklovata.

  2. Nakrájíme si na malé kousky cuketu a květák rozebereme na malé růžičky.

  3. Dáme na cibulku spolu s mletým masem, žampionama a dusíme, poté zalijeme vodou, přidáme libeček, Vegetu, sůl a vaříme do změknutí surovin.

  4. Nakonec si rozmícháme mouku v malém množství vody a zahustíme polévku, chvilku povaříme, vypneme a dáme pažitku. Kdo nemá rád kousky, může polévku pomixovat a bude mít krémovou!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!