Pohankový biskupský chlebíček

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

necelý hrnek pohanky (asi 150-200 g)
1 tvaroh ve vaničce (250 g)
2 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
1 vejce
1 jablko
1/2 citronu
třtinový cukr podle chuti
1 vanilkový pudink (prášek)
1 lžička prášku do pečiva
sušené brusinky (švestky, hrozinky...)

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku na sítu propláchneme, zalijeme stejným množstvím vařící vody, zakryjeme a necháme vystydnout (nejlépe v peřinách).

  2. Oloupané jablko nastrouháme nahrubo a zakapeme citronem. Tvaroh, jogurt, vejce, pudinkový prášek, prášek do pečiva, sušené ovoce a jablko metličkou promícháme a přimícháme i vystydlou pohanku, do které se horká voda vstřebala.

  3. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut (na cca 170 st.C).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!