Pohankové krekry

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

150 g pohankové mouky
100 g špaldové mouky
70 g přepuštěného másla
50 ml mléka
1 žloutek
hrubozrnná mořská sůl
sezamová a lněná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které se nám nebude lepit na ruce. Z těsta vytvoříme bochánek a rozdělíme ho na dvě části.

  2. Z obou částí vyválíme cca 0,5 cm tlustou placku, ze které pak vykrajujeme požadované tvary. Vykrojené těsto naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme ho rozšlehaným žloutkem.

  3. Na závěr krekry posypeme hrubozrnnou solí a semínky. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!