Pohanková kaše se zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek pohanky lámanky
1,5 hrnku vody
1 kostka zeleninového bujónu
1 cibule
1 větší mrkev
3 větší růžičky brokolice
1 stonek řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme na sítku pod proudem studené vody. V hrnci přivedeme k varu 1.5 hrnku vody, rozpustíme v ní kostku bujonu, přisypeme pohanku, promícháme a hned stáhneme z plotýnky. Přiklopíme pokličkou a na 20 minut zabalíme do peřin.

  2. Mrkev nahrubo nastrouháme, celer a česnek nakrájíme na plátky, brokolici rozebereme na drobné růžičky nebo nasekáme.

  3. Na rozpáleném oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, v půlce restování přidáme česnek, poté přidáme pokrájenou zeleninu, podlijeme troškou vody (jen několik lžic), přiklopíme pokličkou a 10 minut podusíme.

  4. Zeleninovou směs vmícháme do uvařené pohanky, ochutíme solí a pepřem, necháme krátce pod pokličkou dojít, aby se propojily chutě, a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!