Pohanka s listovým špenátem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

hrnek pohanky (250 ml)
2 hrnky zeleninového vývaru
300 g čerstvých špenátových listů
1 červenou papriku
1 červenou cibuli
3 stroužky česneku
3 lžíce sterilovaného hrášku nebo mraženého hrášku
3 lžíce oleje
mořkou sůl
čerstvě drcený pepř
50 g pecorina nebo parmazánu (není nutno)

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme v sítu studenou vodou, vsypeme do vroucího vývaru, necháme minutu přejít varem, přikryjeme poklicí a necháme cca 20 minut dojít.

  2. Ve woku si rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, minutku restujeme.

  3. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, hned přihodíme opraný špenát, a až nám zavadne, přidáme i pohanku, kterou necháme po změknutí na sítu okapat.

  4. Nakonec přidáme hrášek. Krátce vše restujeme. Poté doladíme solí a pepřem.

  5. Můžeme baštit hned, nebo si pohankovou směs dáme do zapékací misky, posypeme strouhaným pecorinem a dáme na 5 minut do trouby pod gril.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!