Pohanka s houbami, špenátem a šafránem

Recepty, Přílohy

Suroviny

uvařená pohanka (syrová)
listový špenát
sušené houby
šafrán
cibule
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby (a případně pohanku, nemáme-li uvařenou) namočíme na pár hodin do vody a necháme nabobtnat.

  2. Na másle orestujeme cibulku, přidáme oprané okapané houby, listový špenát a pár vláken šafránu.

  3. Máme-li pohanku syrovou, v této fázi ji přidáme do pánve, osolíme a vše společně pár minut dusíme, dokud není měkká.

  4. Máme-li pohanku již uvařenou, pak tento krok odpadá – pouze krátce po orestování hub přisypeme, promícháme a prohřejeme. Podáváme samotné nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!