Pohanka s chutí svíčkové

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 cibule
2 lžíce oleje
2 mrkve
½ bulvy celeru
1 hrnek pohanky
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
5 kuliček černého pepře
100 ml rostlinné smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a celer a společně asi 5 minut restujeme.

  2. Zasypeme propláchnutou pohankou, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme a přidáme všechno koření, nejlépe zavřené ve vajíčku na vaření čaje.

  3. Přivedeme k varu, minutu společně povaříme a poté stáhneme z plotny a necháme pod pokličkou 20 minut dojít (můžeme i zabalit do peřin, ale není to nutné).

  4. Poté vyndáme koření, vmícháme smetanu, podle potřeby naředíme trochou vody a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!