Pohanka s červenou řepou a koprem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

225 g pohanky
250 g vařené červené řepy
750 ml zeleninového bujónu nebo vývaru
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku
čestvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku probereme a na sucho opražíme na pánvi dokud nezačne vonět.

  2. Musíme stále míchat a dávat pozor na spálení.

  3. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme drobně nasekanou cibulku a česnek.

  4. Přidáme připravenou opraženou pohanku a zalijeme zeleninovým vývarem.

  5. Zakryjeme a necháme probublávat asi 15-20 minut, nebo dokud se všechna tekutina nevsákne a pohanka není zcela měkká.

  6. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

  7. Vmícháme k uvařené pohance spolu s nasekaným čerstvým koprem.

  8. Můžeme dochutit solí nebo pepřem, je-li potřeba. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!