Podzimní pórková polévka s houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g pórku
100 g čerstvých lesních hub
50 g másla
1 větší stroužek česneku
muškátový květ - špetka
1 lžíce hladké mouky (30 g)
750-800 ml vývaru
sůl
pepř mletý
Pro obměnu můžeme přidat:
bramboru, vejce, mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle osmažíme pórek dosklovata, přidáme na plátky pokrájené houby a smažíme do jejich povadnutí. Dále přidáme jemně nasekaný nebo nastrouhaný česnek, špetku muškátového květu, promícháme a necháme rozvonět. Vše zasypeme moukou, promícháme, ještě krátce smažíme a za stálého míchání přilijeme vývar.

  2. Vaříme cca 8 minut, osolíme a opepříme dle chuti a můžeme podávat. Dle chuti můžeme dozdobit pažitkou nebo petrželkou.

  3. Pro obměnu můžeme ke konci vaření do polévky vmíchat jedno rozšlehané vejce nebo před vlitím vývaru přidat jednu oloupanou a na menší kostičky pokrájenou středně velkou bramboru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!