Podzimní kotlík

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

10 větších syrových brambor
25 dkg anglické slaniny
2 větší kuřecí řízky
2 velké mrkve
2 cibule
1/4 menší hlávky zelí
1/2 pórku
sůl
pepř
červená paprika
koření podle chuti (může být i pikantní)
mletý kmín
bylinky
petržel
máslo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, mrkev, cibuli a pórek na kolečka, zelí na nudličky a vše kromě brambor smícháme.

  2. Maso si nakrájíme na malé kousky a na oleji opečeme do poloměkka, osolíme a okořeníme nějakým paprikovým kořením.

  3. Dno vyšší zapékací misky vymažeme máslem a poklademe plátky slaniny, na ni dáme vrstvu brambor, osolíme, posypeme kmínem, paprikou a zasypeme směsí zeleniny, kterou také osolíme a posypeme oblíbeným kořením, nebo bylinkami podle chuti.

  4. Na to dáme polovinu opečeného masa, slaninu na kostičky a vše opakujeme ještě jednou, poslední vrstva jsou brambory. Můžeme ještě poklást plátky másla (když máme hodně libovou slaninu, můžeme dát máslo i do prostřední vrstvy).

  5. Pečeme asi 60-70 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!