Pochválená játra
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 0,5 kg kuřecích jater
- 1 střední cibule
- 1/2 palice středně velkého česneku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce kečupu
- mletá paprika
- olej
- sojová omáčka
- zlatý hovězí bujon od Maggi
- 2 bílé papriky
- 1 rajče
- 1 feferonka (sušená)
- kmín
Postup Pochválená játra
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme dorůžova. Přidáme česnek, pokrájený na jemno. Lehce osmahneme.
Přisypeme papriky nakrájené na jemná kolečka a rajče. Přidáme omytá a na půl překrojená játra a zprudka osmahneme. Poté přidáme mletou papriku, kečup a hořčici, promícháme a zalijeme vodou.
Dusíme. Během dušení přidáme, sojovou omáčku, 1 kostku bujonu Maggi, kmín a pokrájenou feferonku.
Dolijeme vodou, aby játra byla ze 3/4 ponořená. Povaříme cca 20-30 minut. Zelenina se rozvaří a tím nám zahustí šťávičku. Podáváme s rýží nebo brambory.