Pochválená játra

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

0,5 kg kuřecích jater
1 střední cibule
1/2 palice středně velkého česneku
1 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce kečupu
mletá paprika
olej
sojová omáčka
zlatý hovězí bujon od Maggi
2 bílé papriky
1 rajče
1 feferonka (sušená)
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme dorůžova. Přidáme česnek, pokrájený na jemno. Lehce osmahneme.

  2. Přisypeme papriky nakrájené na jemná kolečka a rajče. Přidáme omytá a na půl překrojená játra a zprudka osmahneme. Poté přidáme mletou papriku, kečup a hořčici, promícháme a zalijeme vodou.

  3. Dusíme. Během dušení přidáme, sojovou omáčku, 1 kostku bujonu Maggi, kmín a pokrájenou feferonku.

  4. Dolijeme vodou, aby játra byla ze 3/4 ponořená. Povaříme cca 20-30 minut. Zelenina se rozvaří a tím nám zahustí šťávičku. Podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!