(Po) Velikonoční cuketa
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kulatá cuketa
- 1 klobása (možno mleté či uzené maso)
- 1 vejce natvrdo
- 1 menší syrové vejce
- kousek tvrdého sýru
- 1 stroužek česneku
- čerstvá bazalka
- 1 polévková lžíce strouhanky
- sůl
Postup (Po) Velikonoční cuketa
Postup přípravy receptu
-
Cuketě odřízneme vršek, vydlabeme dužinu a dáme ji na cca 5 minut povařit do osolené vody.
Poté vyjmeme a necháme oschnout.
Vnitřek vytřeme utřeným česnekem.
Klobásu oloupeme a spolu se sýrem a dužinou z cukety nahrubo nastrouháme.
Přidáme syrové vejce, posekanou bazalku, osolíme a zahustíme strouhankou.
Na dno a stěny cukety naneseme směs, poté vložíme celé vejce natvrdo a mezery ještě vyplníme směsí.
Zbytek navršíme na vejce a přimáčkneme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a zapečeme.