(Po) Velikonoční cuketa

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kulatá cuketa
1 klobása (možno mleté či uzené maso)
1 vejce natvrdo
1 menší syrové vejce
kousek tvrdého sýru
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka
1 polévková lžíce strouhanky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cuketě odřízneme vršek, vydlabeme dužinu a dáme ji na cca 5 minut povařit do osolené vody.

  2. Poté vyjmeme a necháme oschnout.

  3. Vnitřek vytřeme utřeným česnekem.

  4. Klobásu oloupeme a spolu se sýrem a dužinou z cukety nahrubo nastrouháme.

  5. Přidáme syrové vejce, posekanou bazalku, osolíme a zahustíme strouhankou.

  6. Na dno a stěny cukety naneseme směs, poté vložíme celé vejce natvrdo a mezery ještě vyplníme směsí.

  7. Zbytek navršíme na vejce a přimáčkneme.

  8. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!