Plněný šnek
Recepty, PředkrmySuroviny
- 200 g hery
- 300 g hl. mouky
- 1 lžička soli
- půl šálku kysané smetany
- náplň:
- 100 g umleté šunky nebo zbytku pečeného masa
- 300 g strouhaného sýra
- 1 lžíce kysané smetany
- 1 vejce
Postup Plněný šnek
Postup přípravy receptu
-
Měkkou heru smísíme s moukou, smetanou a solí. Necháme uležet v lednici alespoň hodinu, ale je možné ponechat přípravu na další den.
Mezitím spojíme mletou šunku, strouhaný sýr, smetanu a vejce.
Vzniklé těsto vyválíme na pomoučeném válu do tvaru cihly asi půl centimetru silné.
Potíráme náplní ze šunky a pevně stočíme jako závin.
Krájíme na 1/2 cm pláty a klademe na plech potřený herou nebo vyložený pečícím papírem a sypeme zbylým strouhaným sýrem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 225st. 10-15minut.