Plněný šnek

Recepty, Předkrmy

Suroviny

200 g hery
300 g hl. mouky
1 lžička soli
půl šálku kysané smetany
náplň:
100 g umleté šunky nebo zbytku pečeného masa
300 g strouhaného sýra
1 lžíce kysané smetany
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Měkkou heru smísíme s moukou, smetanou a solí. Necháme uležet v lednici alespoň hodinu, ale je možné ponechat přípravu na další den.

  2. Mezitím spojíme mletou šunku, strouhaný sýr, smetanu a vejce.

  3. Vzniklé těsto vyválíme na pomoučeném válu do tvaru cihly asi půl centimetru silné.

  4. Potíráme náplní ze šunky a pevně stočíme jako závin.

  5. Krájíme na 1/2 cm pláty a klademe na plech potřený herou nebo vyložený pečícím papírem a sypeme zbylým strouhaným sýrem.

  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 225st. 10-15minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!