Plněný pstruh (Kanada)

Recepty, Ryby

Suroviny

4 pstruzi
sůl
citrónová šťáva
olej na pečení
Náplň:
3 cibule
pórek
1/2 celeru
4 lžíce kečupu
3 lžíce zeleného pepře
2 šálky strouhanky
sůl
mletý pepř
římský kmín
2 lžíce másla
2 oloupaná rajčata (rajčata na chvíli ponoříme do vařící vody a poté oloupeme)
pažitka
0,1 l vína
1 citrón

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, pórek, celer a přidáme všechno koření. Zalijeme kečupem a vhodíme na kostičky nakrájená rajčata a přesekanou pažitku. Necháme vystydnout.

  2. Mezitím připravíme pstruhy. Vykucháme je, pod proudící vodu omyjeme a osušíme. Osolíme a pokapeme citronem. Připravenou směsí naplníme rubu do tří čtvrtin, aby nám nepraskala a zašijeme bílou nití.

  3. Pstruhy opečeme na oleji po obou stranách. Přidáme kousek másla a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, aby se ryby dobře propekla.

  4. Po upečení odstraníme nitě a přendáme na mísu. Výpek zastříkneme bílým vínem a přelijeme pstruhy. Ozdobíme citrónem, podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!