Plněný pstruh (Kanada)
Recepty, RybySuroviny
- 4 pstruzi
- sůl
- citrónová šťáva
- olej na pečení
- Náplň:
- 3 cibule
- pórek
- 1/2 celeru
- 4 lžíce kečupu
- 3 lžíce zeleného pepře
- 2 šálky strouhanky
- sůl
- mletý pepř
- římský kmín
- 2 lžíce másla
- 2 oloupaná rajčata (rajčata na chvíli ponoříme do vařící vody a poté oloupeme)
- pažitka
- 0,1 l vína
- 1 citrón
Postup Plněný pstruh (Kanada)
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, pórek, celer a přidáme všechno koření. Zalijeme kečupem a vhodíme na kostičky nakrájená rajčata a přesekanou pažitku. Necháme vystydnout.
Mezitím připravíme pstruhy. Vykucháme je, pod proudící vodu omyjeme a osušíme. Osolíme a pokapeme citronem. Připravenou směsí naplníme rubu do tří čtvrtin, aby nám nepraskala a zašijeme bílou nití.
Pstruhy opečeme na oleji po obou stranách. Přidáme kousek másla a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, aby se ryby dobře propekla.
Po upečení odstraníme nitě a přendáme na mísu. Výpek zastříkneme bílým vínem a přelijeme pstruhy. Ozdobíme citrónem, podáváme s vařenými brambory.