Plněný kapr podle paní Rybákové

Recepty, Ryby

Suroviny

porce kapra
máslo
anglická slanina, šunka nebo šunkový salám
klobása
cibule
plnotučná hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Podkovy kapra osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Alobal potřeme máslem, na alobal vložíme plátek anglické slaniny, na něj dáme podkovu kapra. Na slaninu dáme kolečka cibule, na cibuli šunku nebo šunkový salám, opět dáme kolečka cibule, na cibuli kolečka klobásy, na ni kolečka cibule a zakončíme anglickou slaninou.

  2. Zopakujeme ještě jednou vrstvou – na anglickou slaninu dáme cibuli, šunku, cibuli, klobásu, cibuli, anglickou. Na naplněnou podkovu dáme kousek másla a zabalíme do alobalu.

  3. V troubě pečeme asi 30 minut. Původně jsme chtěli grilovat, ale počasí nepřálo. Kapra můžeme dělat i v celku. Viz další přidané fotky.

  4. Odřízneme žebra od páteře a podél páteře kapra z obou stran nařízneme, aby se obě poloviny rozevřely na jeden plát. Dáváme pozor, abychom přitom neprořízli kůži. Páteř odstraníme. Kapra osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.

  5. Poklademe jednu polovinu plátu a to v pořadí – šunka nebo šunkový salám, cibule, slanina, klobása, cibule. Opakujeme ve 2 až 3 vrstvách, podle velikosti ryby. Přes náplň přehneme druhou polovinu ryby. Můžeme sešít.

  6. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy na špejle. Na rybu dáme pár kousků másla. Pečeme odkryté asi 45 minut. Přeléváme výpekem.

  7. Příloha podle chuti, u nás nejčastěji chléb a něco k pití:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!