Plněný jehněčí bok

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 jehněčí bok
1 palice česneku
sůl
Náplň:
100 g uzené slaniny
1 větší cibule
2 rohlíky
majoránka
mletý pepř
1 vejce
2 lžíce zakysané smetany
100 g sterilovaných žampionů

Postup přípravy receptu

  1. Do jahňacieho boku vyrežeme kapsu. Kapsu aj celý bok zvonku vymažeme prelisovaným cesnakom a osolíme.

  2. Na kocky narezanú slaninu rozškvaríme a orestujeme na nej narezanú cibuľu. Pridáme na kocky narezané rožky a opražíme. Odstavíme z ohňa, vmiešame vajce, šampiňóny, smotanu, okoreníme, ochutíme majoránkou.

  3. Kapsu naplníme, bok uložíme na pekáč, podlejeme vodou a zakryté pečieme v rúre asi 50 minút. Potom odkryjeme a dopečieme. Podávame s červenou kapustou a knedľou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!