Plněné uzené karbanátky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g uzené krkovice
1 mražený špenát
1 vejce (do špenátu)
2 vejce
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
vývar nebo mléko
sůl
pepř
strouhanka
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si pomeleme na mlýnku.

  2. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zředíme jí vývarem nebo mlékem na konzistenci husté kaše. Až vychladne, přidáme dva žloutky a vmícháme pomletou krkovici. Dle potřeby osolíme, ale není to nutné, protože krkovice je slaná dost.

  3. Do druhého hrnce vložíme zmrazený špenát, přikryjeme poklicí a zahříváme, až úplně povolí. Špenát osolíme, opepříme, přidáme česnek a vejce. Mícháme, až se vejce srazí. Aby byl dostatečně hustý, tak poprášíme strouhankou a krátce povaříme.

  4. Z pomleté krkovice vytvoříme placičku, na kterou navršíme podušený špenát a přikryjeme druhou placičkou a okraje stlačíme. Vytvoříme karbanátek. Jde to velmi snadno. Vůbec to není pracné.

  5. Potom ho omáčíme v rozšlehaných bílcích, které nám zbyly ze dvou vajec a pečeme na rozehřátém tuku do zlatova. Podáváme se šťouchanými bramborami, do kterých jsem přidala do zlatova osmaženou velkou cibuli. Karbanátky jsou krásně nadýchané, měkkoučké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!