Plněné smažené palačinky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto:
1 l mléka
300–400 g hladké mouky (podle potřeby)
3 vejce
špetka soli
400 g kysaného zelí
300 g žampionů
1 cibule
2 lžíce oleje
sůl
černé koření
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Z prísad vymiešame klasické cesto na palacinky, chvíľu necháme postáť a upečieme palacinky.

  2. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme vyžmýkanú a narezanú kyslú kapustu, na plátky narezané šampiňóny, osolíme, okoreníme a dusíme dovtedy, kým sa všetka šťava navydusí.

  3. Kapustu rozdelíme na palacinky (asi po 2 – 3 lyžice) a každú palacinku zabalíme do tvaru obálky.

  4. Palacinkové balíčky obaľujeme v klasickom trojobale a vyprážame z oboch strán. Podávame teplé so zeleninovým šalátom, ale chutia aj studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!