Plněné slané košíčky
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- těsto na košíčky:
- 30 dkg hladké mouky
- 15 dkg tuku na pečení
- 1 vejce
- sůl dle chuti
- náplň:
- 10 dkg taveného smetanového sýra
- 12,5 dkg másla
- 1 pomazánkové máslo s příchutí křenovou
- 1 kávová lžička vegety
- ozdobení:
- kolečka pikantní klobásy
- červenou papriku nebo stërilovanou kapii
- zelená petrželka
Postup Plněné slané košíčky
Postup přípravy receptu
-
Z přísad na těsto vypracujeme hmotu konzistence lineckého těsta a dáme alespoň na 2 hodiny do lednice.
Pak plníme formičky na košíčky a dáme upéct.
Upečené košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.
Připravíme si náplň: máslo, pomazánkové máslo, tavený sýr a vegetu vyšleháme elektrickým šlehačem na krém.
Plníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a krém stříkáme do upečených košíčků.
Nakonec celý košíček ozdobíme kolečkem klobásy, proužkem kapie a snítkou zelené petrželky.