Plněné slané košíčky

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

těsto na košíčky:
30 dkg hladké mouky
15 dkg tuku na pečení
1 vejce
sůl dle chuti
náplň:
10 dkg taveného smetanového sýra
12,5 dkg másla
1 pomazánkové máslo s příchutí křenovou
1 kávová lžička vegety
ozdobení:
kolečka pikantní klobásy
červenou papriku nebo stërilovanou kapii
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Z přísad na těsto vypracujeme hmotu konzistence lineckého těsta a dáme alespoň na 2 hodiny do lednice.

  2. Pak plníme formičky na košíčky a dáme upéct.

  3. Upečené košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.

  4. Připravíme si náplň: máslo, pomazánkové máslo, tavený sýr a vegetu vyšleháme elektrickým šlehačem na krém.

  5. Plníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a krém stříkáme do upečených košíčků.

  6. Nakonec celý košíček ozdobíme kolečkem klobásy, proužkem kapie a snítkou zelené petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!