Plněné rybí filety

Recepty, Ryby

Suroviny

4 rybí filety
1 vodový suchar
1 vejce
1 cibule
sůl
mletý bílý pepř
petržlenová nať
citrónová šťava
1 rajčatový protlak
1 lžice oleje
1 lžice másla

Postup přípravy receptu

  1. Na náplň zomelieme 2 rybacie filety spolu s cibuľou na mäsovom mlynčeku. Pridáme vopred namočený a dobre vyžmýkaná suchár, vajíčko, narezanú vňať, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

  2. Druhé dva filety osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rozvrstvíme na ne náplň, prehneme na polovicu a upevníme ihlou. Jemne poprášime múkou.

  3. Olej spolu s maslom rozohrejeme a vložíme naplnené filety. Pridáme osolený pretlak a stiahneme oheň. Filety necháme 10 min len tiahnuť, nevaríme.

  4. Ak sa nám zvýši náplň, pridáme do nej lyžicu strúhanky a sformujeme malé guľky, ktoré dáme tiahnuť k filetom.

  5. Podávame s varenými zemiakmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!