Plněné papriky se smetanou

Recepty, Omáčky

Suroviny

4 bílé papriky
500 g měkkého salámu (většinou dávám šunkový salám)
1/2 větší cibule
3 stroužky česneku
kmín
pepř
2 lžíce Solamylu
2 vejce
Na rajskou:
1/2 větší cibule
olej
1 lžíce hladké mouky
rajský protlak
sůl
cukr
skořice
4 hřebíčky
nové koření
celý pepř
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Papriky si očistím a vydlabu semínka. Salám, cibuli a česnek pomelu na masovém mlýnku. Přidám koření, popř.osolím, ale pozor salám je slaný dost. Zamíchám vejce a zahustím solamylem, někdy přidám i lžíci strouhanky. Lžičkou namačkám směs do paprik, ze zbytku udělám čufty... mokrýma rukama utvořím větší kuličky.

  2. Na oleji orestuji cibuli, zapráším moukou, zaliji protlakem rozmíchaným ve vodě, přidám sůl, cukr, koření. Podle chuti buď přisolím nebo osladím. Povařím tak 30 minut. Omáčku přecedím do většího hrnce, přidám smetanu nebo šlehačku, dochutím. Vložím naplněné papriky, počkám až omáčka začne vařit a vložím připravené čufty, ne dřív jinak by se kuličky rozpadly. Za občasného míchání povařím znovu tak 30 minut, aby byly papriky uvařené. Jestli je omáčka řídká, zahustím solamylem rozmíchaným ve vodě. Podávám s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!