Plněné papriky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

4 kusy zelené papriky -sladká
mleté hovězí maso
mleté vepřové maso
sůl
pepř
koření
vajíčko
rajčatový protlak
smetana (12%)
cibule
bobkový list
pepř celý
tymián
sádlo
rýže (houskový knedlík)

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce si pokrájíme cibuli, přidáme lžíci sádla, koření.

  2. Cibulku orestujeme dožluta, ne spálit, omáčka by nahořkla! Přidáme naplněné papriky a zalijeme vodou a dusíme.

  3. Náplň do paprik: mleté maso, hovězí i vepřové,dohromady asi půl kg smícháme s vajíčkem, solí, pepřem majoránkou nebo provensálským kořením.

  4. Vše promícháme a plníme do rozkrojených, umytých paprik.

  5. Dusíme asi půl hodiny,papriky vyndáme na talíř, také hrubé kusy koření, přilijeme jeden rajčatový protlak a smetanu do omáčky (12%).

  6. Dobře promícháme nebo nalijeme do mixéru a rozmixujeme. Dochutíme solí a nebo cukrem,octem.

  7. Zahustíme hladkou moukou,asi 3lžíce anebo světlou jíškou od Doktora Öetkera. Povaříme a vrátíme plněné papriky na prohřátí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!