Plněné papriky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 4 kusy zelené papriky -sladká
- mleté hovězí maso
- mleté vepřové maso
- sůl
- pepř
- koření
- vajíčko
- rajčatový protlak
- smetana (12%)
- cibule
- bobkový list
- pepř celý
- tymián
- sádlo
- rýže (houskový knedlík)
Postup Plněné papriky
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce si pokrájíme cibuli, přidáme lžíci sádla, koření.
Cibulku orestujeme dožluta, ne spálit, omáčka by nahořkla! Přidáme naplněné papriky a zalijeme vodou a dusíme.
Náplň do paprik: mleté maso, hovězí i vepřové,dohromady asi půl kg smícháme s vajíčkem, solí, pepřem majoránkou nebo provensálským kořením.
Vše promícháme a plníme do rozkrojených, umytých paprik.
Dusíme asi půl hodiny,papriky vyndáme na talíř, také hrubé kusy koření, přilijeme jeden rajčatový protlak a smetanu do omáčky (12%).
Dobře promícháme nebo nalijeme do mixéru a rozmixujeme. Dochutíme solí a nebo cukrem,octem.
Zahustíme hladkou moukou,asi 3lžíce anebo světlou jíškou od Doktora Öetkera. Povaříme a vrátíme plněné papriky na prohřátí.