Plněné ořechy z kakaa

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto: 25 dkg hladké mouky
20 dkg tuku (v původním receptu byl 100% tuk nebo sádlo)
12 dkg cukru moučka
1 lžíce kakaa
1 bílek (syrový)
Náplň: 1 tuk (máslo, hera...)
20 dkg moučkového cukru
1/2 l mléka
3 lžíce krupičky nebo vanilkového pudinku (polévkové lžíce)

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky rozkrájíme tuk, přidáme cukr, kakao a bílek, vše zpracujeme v těsto, které necháme nejlépe přes noc v chladu odpočinout. Z těsta odebíráme kousky a plníme formičky na ořechy.

  2. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C tak 10 minut, ořechy mají být světle hnědé (doba pečení ale záleží na troubě).

  3. Z mléka a krupičky nebo pudinku obvyklým způsobem uvaříme pudink (z krupičky kaši) a necháme vychladnout. Utřeme tuk s cukrem, postupně přidáváme kaši/pudink a šleháme na hladký krém. Dochutíme rumem, pro děti rumovou trestí.

  4. Ořechy vždy dva k sobě plníme náplní. Můžeme máčet v čokoládě nebo jen pocákat čokoládou popř. pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!