Plněné kuřecí karbanátky (bez tuku)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecího Šumavského masa
4 vejce
4 sterilované okurky
kukuřičné lupínky na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vejce natvrdo, okurky rozkrojíme na poloviny.

  2. Šumavské kuřecí maso je mleté a ochucené, není třeba ho nijak dochucovat ani upravovat. Mokrýma rukama (aby se maso nelepilo) rozdělíme maso na 8 porcí. Do masa pak opět mokrýma rukama zabalíme na porci ½ vajíčka a ½ okurky.

  3. Kukuřičné lupínky vložíme do igelitového sáčku a válečkem rozdrtíme. Maso obalíme v rozdrcených lupíncích.

  4. Na rošt z trouby rozprostřeme pečící papír, a na něj položíme karbanátky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC cca 15-20 minut, až karbanátky zezlátnou. Servírujeme s brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!