Plněné kotlety gyros

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 vepřových kotlet
150 g tvrdého sýra
1 klobáska
1 cibule
3 stroužky česneku
koření gyros
olej
sůl
zakysaná smetana
asi 3 lžíce mléka
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety by měly být asi 2 cm silné, já měla s kostí, ale mohou být i bez. Do každé kotlety uděláme ostrým nožem kapsu.

  2. 100 g sýra a klobásku nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme nadrobno, dáme do misky, posypeme trochou koření gyros, promícháme a naplníme do kotlet. Otvor uzavřeme párátky nebo kovovou jehlou.

  3. Naplněné kotlety po obou stranách osolíme a okořeníme kořením gyros.

  4. Na pánev dáme trochu oleje, opečeme kotlety po obou stranách do zlatova.

  5. Vyndáme na talíř, na pánev přidáme na proužky nakrájenou cibuli a orestujeme.

  6. Na dno pekáče dáme orestovanou cibuli, na ni opečené kotlety a dáme péct do trouby na 180°C půl hodinky.

  7. Do misky dáme zakysanou smetanu, 50 g strouhaného sýru, mléko, trochu petrželové nati, zamícháme a dáme na každou kotletu a ještě zapečeme asi 20 minut. Podáváme s různě upravenýma bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!