Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, zelí
Recepty, Bramborová jídlaPostup Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, zelí
Postup přípravy receptu
-
Den předem uvaříme brambory ve slupce. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, osolíme, do důlku mezi brambory klepneme jedno vejce, a přidáváme hrubou mouku. Zpracováváme těsto a přidáváme krupičku. Aby se těsto nelepilo a hezky drželo pohromadě. Vypracujeme bramborové těsto, na pomoučněném vále tvoříme s těsta kuličky.
Uzené maso uvaříme, nakrájíme na kostičky.
Kuličky z těsta rozplácneme, vložíme maso, a zabalíme, v ruce pěkně zpátky utvoříme kuličku. Když se to bude lepit, umyjeme si ruce a trochu je pomoučníme.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 15 minut.
ZELÍ: Kysané zelí nakrájíme, okmínujeme, zalijeme horkou vodou a dusíme. Vodu doléváme. Dochutíme cukrem.