Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, zelí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1/2 kg brambor
250 g hrubé mouky
dětská krupička
1 vejce
sůl
uzené maso
kysané zelí
cukr
kmín
voda

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvaříme brambory ve slupce. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, osolíme, do důlku mezi brambory klepneme jedno vejce, a přidáváme hrubou mouku. Zpracováváme těsto a přidáváme krupičku. Aby se těsto nelepilo a hezky drželo pohromadě. Vypracujeme bramborové těsto, na pomoučněném vále tvoříme s těsta kuličky.

  2. Uzené maso uvaříme, nakrájíme na kostičky.

  3. Kuličky z těsta rozplácneme, vložíme maso, a zabalíme, v ruce pěkně zpátky utvoříme kuličku. Když se to bude lepit, umyjeme si ruce a trochu je pomoučníme.

  4. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 15 minut.

  5. ZELÍ: Kysané zelí nakrájíme, okmínujeme, zalijeme horkou vodou a dusíme. Vodu doléváme. Dochutíme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!