Plněná šlehaná omeleta

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 vejce
3 PL ricotty (lučiny, mascarpone, cottage)
2 pl posekané pažitky
2 PL smetany
2 plátky uzeného sýra
trochu pršutu nebo jakékoliv sušené či normální šunky
parmazán
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vymícháme se smetanou, solí a pepřem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do žloutků. Ricottu vymícháme dohladka s pažitkou a osolíme.

  2. Na pánvi rozpustíme máslo a vlijeme na ni vaječnou směs a necháme ji cca 5 min. pozvolna opékat, dokud nebude i na povrchu ztuhlá. Poklademe sýrem a pršutem (šunkou), potřeme ricottovou směsí a posypeme parmazánem. Omeletu opatrně přeložíme na půl a ještě necháme prohřát. Omeleta je velmi nadýchaná a lehoučká. Hotovou posypeme ještě parmazánem a podáváme se zeleninovým salátem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!