Plněná rajčata (bez masa)

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

8 ks rajčat
1 cibule
1 mrkev
1/4 celeru
1 malá cuketa
1 lžíce másla
100 g rýže
sůl
bílý pepř
2 lžíce zakysané smetany
75 g strouhaného tvrdého sýra
petrželka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, odřízneme vršky a vydlabeme je (odložíme si asi 100 g vydlabané dužiny). Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, celer, cuketu nakrájíme na malé kostky.

  2. Cibuli osmahneme na másle, přelijeme 200 ml vody, přidáme mrkev, rajčatovou dužinu, celer, cuketu a dusíme 15-20 minut. Osolíme, opepříme.

  3. Do zeleniny vmícháme zakysanou smetanu, tvrdý sýr, 1 lžičku posekané petrželky a dochutíme podle potřeby. Směsí plníme vydlabaná rajčata a klademe je do mísy. Na rajčata položíme vršky.

  4. Pokapeme olivovým olejem. Pečeme asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!